Olive Oleo


Photobucket
Olive Oleo
Description:
Demam, batuk, selsema... serta lemah badan, tulang rapuh dan sakit sendi… antara penyakit yang sering melanda masyarakat hari ini. Di tambah pula dengan pelbagai penyakit merbahaya yang sedang menular sememangnya amat ditakuti oleh kita semua.
Kekurangan antioksidan di dalam tubuh adalah antara punca kerosakan sel dan menjadikan kita mudah diserang pelbagai penyakit.
Apakah Antioksidan?
Antioksidan adalah sebatian yang mengurang, meneutral dan menghalang kerosakan sel-sel tisu di dalam tubuh oleh radikal bebas. Ia menggalakkan kehidupan manusia berpanjangan dan sihat bertenaga serta mengurang atau menghindarkan risiko penyakit-penyakit tertentu.
Makan, bernafas dan berada di bawah sinaran matahari kesemuannya menyumbang kepada proses pengoksidaan, penghasilan radikal bebas dan kerosakan kepada sel-sel tubuh.
Kerosakan sel lebih tertumpu kepada kerapuhan tulang, kerosakan sendi dan tisu penghubung, kelemahan fungsi organ, kelemahan system imun yang membawa kepada penyakit dan mempercepatkan proses penuaan.
Sedar betapa pentingnya antioksidan kepada tubuh, MayFirst Gold Sdn Bhd telah memperkenalkan satu lagi penemuan hebat, MayFirst Olive Oleo. Diperbuat daripada 100% daun Zaitun segar yang dipetik awal pagi dan terus diproses sebaik sahaja ianya dipetik dari Ladang Zaitun di Queensland, Australia, ladang Zaitun terbesar di dunia yang mempunyai lebih daripada 550,000 pokok Zaitun. Ia menggunakan teknologi penanaman secara organik.
MayFirst OLive Oleo merupakan campuran botanikal tulen yang dihasilkan daripada ekstrak standardized daun Zaitun. Ianya kaya dengan antioksidan semulajadi melebihi Vitamin C dan Minyak Zaitun ‘dara’. Dikelaskan sebagai pemakanan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.
Ekstrak daun Zaitun segar Olive Oleo yang unik ini mengandungi 400% lebih kuasa antioksidan berbanding Vitamin C. Ia juga mengandungi kesan anti-mikrob berspektrum luas. Kajian dan testimoni telah menunjukkan keberkesanannya dalam membantu mengekalkan sistem kardiovaskular yang sihat. Ia juga membantu mengekalkan fungsi jantung yang normal.
Ia digunakan secara tradisional untuk melegakan demam, yang mana ia banyak diambil untuk meningkatkan imuniti tubuh bagi melawan demam dan selsema. Di samping itu, ia turut memberi kesan positif terhadap tenaga dan tidur yang lena.
Laporan Kajian ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) terhadap 3 antioksidan yang terkenal menunjukkan ekstrak daun Olive 400% lebih dari Asid Askorbik (Vitamin C), 76% lebih dari Ekstrak Teh Hijau, 67% lebih dari Biji Anggur.
400% Lebih Antioksidan dari Vitamin C!
Kajian saintifik juga dibuat dan mendapati kandungan antioksidan ekstrak daun Zaitun 2,700% lebih dari Jus Noni, 700% lebih dari Jus Manggis, 700% dari Jus Guarana, 500% lebih dari Jus Goji.
700% Lebih Antioksidan dari Jus Manggis!

*Kajian Sains dan Klinikal terhadap Daun Zaitun membuktikan:
Ekstrak daun Zaitun mengandungi antioksidan yang kuat untuk menentang penghasilan radikal bebas. Ia membantu mengekalkan sistem kardiovaskular yang sihat serta melegakan kesan radangan (imflammation) terutama dalam keadaan arthritis, kesakitan sendi dan kerosakan sel-sel.
Gabungan seimbang antioksidan semulajadi seperti yang terdapat dalam daun Zaitun segar menghasilkan kuasa antioksidan yang lebih kuat berbanding tindakan antioksidan ini secara individu. Keseimbangan semulajadi ini melibatkan tindakan sinergistik antara flavonoids oleuropeosides dan fenol.
**Lima antioksidan paling kuat yang terdapat dalam daun Zaitun adalah Hydroxytyrosol, Diosmetin, Caffeic Acid, Verbascoside dan Oleuropein.
Daun Zaitun juga terbukti amat berkesan dalam menghalang pembiakan jangkitan disebabkan oleh bakteria, kulat, virus dan parasit. Malah, ia turut berkesan membantu dalam menyelenggarakan fungsi jantung yang normal, melembutkan salur darah arteri bagi melancarkan peredaran darah, mengurangkan tekanan darah dan memberi kesihatan kepada fungsi jantung.
Kehebatan daun Zaitun turut dapat memperbaiki keadaan sindrom kelesuan yang berpanjangan dan meningkatkan stamina juga dengan pengambilan berterusan, ianya terbukti dapat melambatkan proses penuaan tisu (awet muda).
Kelebihan Zaitun banyak disebut di dalam Al-Quran surah Abasa ayat 26-32, At Tiin ayat 95, Al-An’aam ayat 99 dan 141, An Nahl ayat 11 dan An Nuur ayat 35. Malahan kelebihan ini terbukti kebenarannya dalam kajian-kajian saintifik dan klinikal yang dilakukan terhadap daun Zaitun.

* Rujukan : 
1. Aziz et al, Microbios 1998; 93 (384): 43-54.
2. Kobo I et al, J.Chem. Ecol 1985; 11 (2): 251-63.
3. Samnelsson G, 1951: 15: 229-29.
4. Zarnelo A et al, 1991; 57 (5), 417-9.
** Rujukan :
1. Benavente-Garcia, O., et al.”Antioxidant activity of phenolics extracted from Olea europaea L. leaves”, Food Chemistry 2000.
2. Le Tutour, B., et.al. “Antioxidant Activities of Olea Europaea Leaves and Related Phenolic Compounds”, Phytochemistry, Oxford, 1992.

Cadangan Pengambilan MayFirst Olive Oleo:
Dewasa: Diambil 1 sudu teh (5ml), 3 kali sehari selepas makan.
Kanak-kanak: Separuh dari dos dewasa.
Boleh diambil terus atau dicampur dengan jus buahan.
Mereka Sudah Merasai Kesannya, Anda Bagaimana?
”Sungguh menakjubkan! MayFirst Olive Oleo benar-benar telah meningkatkan kesihatan saya. Hanya selepas dua hari mengambilnya, saya rasa sungguh sihat dan bertenaga. Lima hari kemudian, kebas pada tangan kanan sudah tiada lagi. Saya syorkan semua orang patut mengambilnya sebagai rutin harian.”
Rahimah bt Ahmad, 39 Tahun MFB237743
”Dulu setiap bulan Aisyah selalu saja demam, selsema dan batuk. Risau saya dibuatnya. Tetapi selepas seminggu mengambil MayFirst Olive Oleo, Aisyah nampak sihat dan sebulan selepas menggunakannya nampak perubahan ketara padanya. Kini, Aisyah sihat dan tidak perlu ke klinik setiap bulan lagi. Terima kasih MayFirst!”
Iman Aisyah Salleh, 4 Tahun, Shah Alam, Selangor.

Olive Oleo (200ml)
HARGA 1 Botol: RM130 (Tambahan RM10 Untuk Kos Penghantaran) = RM140

2 ulasan:

 1. Melalui kesukaran dan memerlukan bantuan kewangan untuk

  * pinjaman korporat
  * individu atau pinjaman peribadi
  * pinjaman perniagaan
  * pinjaman pendidikan

  Anda boleh menghubungi kami dengan email ini: janeoluda@outlook.com dengan maklumat di bawah untuk memproses permohonan anda untuk sekurang-kurangnya € 5000 kepada jumlah maksimum € 50000000 pada kadar 2% tanpa cagaran atau pemeriksaan keselamatan.

  * Nama:
  * Alamat:
  * negara:
  * telefon:
  * umur:
  * pekerjaan:
  * kedudukan diadakan di tempat kerja:
  * Jumlah pinjaman:
  * Tempoh pinjaman:
  * Tujuan pinjaman:
  * Pendapatan bulanan:

  Yang benar,
  Jane Oluda
  CEO / MD
  Rumah kewangan Jane Oluda (JOFH).

  BalasPadam
 2. Brothers / Sister ini. Adakah anda sedang mencari pinjaman untuk membiayai perniagaan besar atau kecil anda, kami akan membantu anda mendapatkan jumlah yang besar pinjaman yang anda inginkan untuk perniagaan anda, kami menawarkan perniagaan kelas pertama dan pinjaman komersial bagi membolehkan perniagaan kecil mencapai kejayaan dalam mendapatkan memulakan atau membiayai semula penarafan kredit Bad perniagaan mereka diterima dan prestasi perniagaan miskin accepted.apply hari ini melalui e-mel osmanmoneyfinance@gmail.com
  BORANG PERMOHONAN PINJAMAN
  Nama:
  Seks:
  alamat:
  pekerjaan:
  Negeri:
  negara:
  Nombor telefon:
  Tempoh Pinjaman:
  Pinjaman Diperlukan:
  Pernahkah anda memohon sebelum ?:
  Email kami osmanmoneyfinance@gmail.com

  BalasPadam

Pengikut

linkreferral

321

Increase Your Google Page Rank

BACKLINK PLUS