Urutan Payudara

Teknik Urutan Payudara Yang Betul:
Selain meransang, urutan pada payu dara atau buah dada boleh memberikan manfaat lain kepada wanita. Teknik urutan payu dara atau buah dada yang betul akan membentuk dan menegangkan payu dara atau buah dada wanita. Sebelum memulakan urutan pada payu dara pasangan anda, pastikan tangan anda telah dibasuh dan berada dalam keadaan bersih. Anda boleh menggunakan minyak atau krim, seperti Minyak Zaitun atau Minyak Bayi (Baby Oil). Minyak atau krim yang wangi juga boleh menambahkan ransangan seks semasa proses urutan payu dara dilakukan. Berikut ialah teknik urutan payu dara atau buah dada yang disyorkan,
-1. Sapu minyak atau krim pada tangan dahulu, diikuti dengan sapuan pada payu dara pasangan anda. Sapukan sedikit pada kedua-dua belah payu dara.
-2. Pastikan sapuan dilakukan pada bahagian bawah dahulu dan perlahan-lahan naik ke atas menghampiri puting payu dara pasangan anda.
-3. Elakkan minyak atau krim terkena puting buah dada.
-4. Setelah minyak atau krim meliputi payu dara pasangan anda, mulakan urutan pada payu dara kanan dahulu.
-5. Tekan jari perlahan-lahan pada buah dada dengan gerakan ke atas sehingga menghampiri puting buah dada .
-6. JANGAN GELOJOH.
-7. Ulangi sehingga 3 atau 5 kali kemudian beralih kepada buah dada sebelah kiri.
-8. Lakukan selingan antara buah dada kanan dan kiri berulang-ulang kali.
-9. Lakukan urutan serentak pada kedua-dua buah dada dengan menggunakan teknik tadi.
-10. Setelah memastikan pasangan anda teransang (puting buah dadanya sudah keras atau pun naik ke atas), sentuh kedua-dua tangan dan pekup payu dara bahagian bawah pasangan anda.
-11. Urut dengan putaran mengikut arah jam dengan gerakan menaik ke arah puting. 12. Pastikan anda tidak menyentuh puting buah dada pasangan anda.
-13. JANGAN GELOJOH.
-14. Ulangi langkah-langkah ini sehingga pasangan anda benar-benar teransang.  

Senaman Payu Dara:
* Tegakkan badan anda dan angkat kedua-dua tangan setentang dengan anda.
* Kedua-dua belah tapak tangan anda mengenggam pergelangan tangan kiri dan kanan.
* Tolak berlawanan arah dengan serentak.
* Lakukan ia 10 - 15 minit sehari atau mengikut selera anda. Senaman ini dapat membantu mengecangkan kembali payu dara. Urutan payudara anak dara dan masih perawan selalunya mempunyai payudara yang tegang kecil dan putingnya tidak kelihatan menonjol walau dalam keadaan ghairah sekalipun. Semakin meningkat umor semakin naik nafsu seks mereka. Sering terjadi perbuatan meramas payudara sendiri & sememangnya sering di akui kenikmatannya. Adalah baik untuk meramas payudara serta melakukan urutan pada putingnya. Ia boleh mengelakkan daripada terkena kanser payudara. Kanser payudara adalah disebabkan hormon yang terkumpul pada bahagian puncak payudara kerana naluri keinginan seks yg terbantut apabila anda merasai kepuasannya. Hormon yang banyak ini akan membentuk benjolan yang akan membengkak di puting dan ianya seakan-akan ketulan kecil. Ini sungguh membahaya jika tidak di rawat. Teknik ramasan yang diamalkan mampu mengurangkan risiko penyakit kanser payudara. Kekerapan melakukan seks memungkinkan payudara jatuh dan lembik. Ramasan hendaklah dilakukan dengan melakukan tolakkan payudara ke atas dan ke bawah seberapa banyak masa dilakukan. jangan tolak kekiri dan kekanan. Tolakan ini bagus selepas melakukan hubungan intim.
 
Urutan Payudara - Teknik dan Tips:
Sudah diketahui bahawa payu dara perempuan adalah salah satu lokasi yang sensitif dan boleh memberikan kesedapan kepada wanita jika kena caranya.Urutan payu dara yang betul akan memejalkan payu dara Selain meransang, urutan pada payu dara dapat menghasilkan kebaikan lain kepada perempuan. Gaya urutan payu dara yang betul akan memejalkan dan memejalkan payu dara perempuan. Sebelum memulakan urutan pada payu dara isteri anda, pastikan tangan anda telah dibasuh dan berada dalam keadaan tidak kotor. Anda juga boleh menggunakan minyak atau krim, seperti Minyak Zaitun atau Minyak Bayi (Baby Oil). Minyak atau krim yang wangi juga boleh menambahkan ransangan seks semasa proses urutan payu dara dilakukan.

 Teknik urutan payu dara:
-1. lumur krim pada tangan dahulu, diikuti dengan sapuan pada payu dara isteri anda. Sapukan sedikit pada kedua-dua belah payu dara.
-2. Pastikan sapuan dilakukan pada bahagian bawah dahulu dan perlahan-lahan naik ke atas menghampiri puting payu dara isteri anda.
-3. Elakkan krim terkena puting buah dada.
-4. Setelah krim meliputi payu dara isteri anda, mulakan urutan pada payu dara kanan dahulu.
-5. Tekan jari perlahan-lahan pada payu dara dengan gerakan ke atas sehingga menghampiri puting buah dada .
-6. JANGAN RAKUS.
-7. Ulangi sehingga 3 atau 5 kali kemudian beralih kepada payu dara sebelah kiri.
-8. Lakukan selingan antara payu dara kanan dan kiri berulang-ulang kali.
-9. Lakukan urutan serentak pada kedua-dua payu dara dengan menggunakan teknik tadi.
-10. Setelah memastikan isteri anda teransang (puting buah dadanya sudah keras atau pun naik ke atas), sentuh kedua-dua tangan dan pekup payu dara bahagian bawah pasangan anda.
-11. Urut dengan putaran mengikut arah jam dengan gerakan menaik ke arah puting.
-12. Pastikan anda tidak menyentuh puting buah dada isteri anda.
-13. JANGAN RAKUS.
-14. Ulangi langkah-langkah ini sehingga isteri anda telah teransang. Kenapa anda tidak dibenarkan menyapu krim pada puting buah dada isteri anda? Ini adalah kerana anda akan menghisap puting buah dada pasangan anda untuk meningkatkan lagi nafsu dan ransangan seks bagi isteri anda.  

Petua payudara kembali bugar:
Saiz payu dara wanita yang hamil biasanya menjadi lebih besar seiring dengan meningkatnya jumlah dan ukuran kelenjar alveoli hasil daripada peningkatan kadar estrogen. Setiap payu dara terdiri daripada 15 hingga 20 lobus dari jaringan kelenjar. Jumlah lobus tiada kaitan dengan ukuran payudara. Setiap lobus terhasil daripada ribuan kalenjar kecil yang dipanggil alveoli.
Kalenjar ini bersama-sama membentuk jumlah gumpalan, mirip buah anggur. Alveoli (alveolus dan acinus singular) menghasilkan susu sepanjang waktu menyusui anak. Menurut Setiawaty Md Radzi, ketika usia kandungan masuk empat hingga enam bulan, bentuk payudara mula menunjukkan perubahan kerana ketika itu kilang susu sudah mula menjalankan proses pembentukan susu. Ketika itu bakal ibu dapat melihat saiz payudara mereka berubah dan coli lama sudah tidak boleh dipakai. Semuanya kerana bentuk payudara menjadi semakin padat dan besar. Oleh kerana payudara tidak mempunyai otot dan membesar kerana pembentukan susu, maka jika susu telah kering bentuk payudara anda pasti akan berubah menjadi menggeleber. Justeru itu jika mahukan bentuknya terus mantap dan kekal bugar, anda perlu melakukan sesuatu.

Kuasa Urutan
 
 
  Urutan dapat memberi kelegaan kepada badan yang sengal-sengal. Urutan pada payudara turut memberi banyak kesan positif kepada wanita terutama yang hamil dan lepas bersalin. Menurut Setiawaty teknik uturan yang betul pada payudara dapat mengekalkan bentuknya terus mantap. “Bila kandungan masuk tujuh bulan, anda hendaklah rajin mengurut payudara supaya dapat melancarkan pengaliran air susu. Selain itu rajin-rajin juga menuam tuala suam pada payudara supaya susu tidak membeku”. Terangnya. Urutan secara putaran mengelilingi payudara juga dapat mengurangkan rasa berdenyut dan sakit apabila ia mengeras. Urutan boleh dilakukan pada bila-bila masa sahaja. Ketika hamil, payudara kita berubah saiz daripada asal. Oleh itu, payudara memerlukan sokongan untuk menampung beratnya yang bertambah. Pemilihan coli yang bersesuaian (coli dengan dawai penyokong) turut membantu anda menjaga bentuk payudara agar tidak menggeleber selepas bersalin. Sebaik bersalin, payudara akan mengalami pembengkakan air susu. Tuam payudara dengan tuala suam untuk mengurangkan kesakitan. Biarpun payudara bengkak, anda perlu terus memakai coli sepanjang tempoh berpantang. Menurut Setiawaty jika tidak memakai coli, maka payudara akan lebih cepat tertarik dan ‘jatuh’ apabila susu badan sudah kering.
 “Payudara yang mendapat sokongan coli yang bersesuaian semasa hamil dan selepas bersalin serta sentiasa diurut dengan teknik yang betul tidak mustahil untuk terus bugar biarpun ibu sudah beranak lima”. Ujarnya lagi. Dipetik drp Pa&Ma Tahap Perkembangan Payudara Proses pembesaran serta ketumbuhan dan perkembangan payudara biasanya akan terjadi di usia 11 atau 12 tahun. Proses ini ada kalanya mengambil masa 3 hingga 5 tahun. Ini adalah beberapa contoh tahap perkembangan payudara untuk seorang gadis remaja. Erm.. kamu sudah sampai di tahap mana ya? Tahap 1 Payudara belum terbentuk sama sekali, ianya masih sama rata dengan badan kamu. Tahap 2 Payudara tumbuh sedikit. Puting susu mulai muncul kerana kelenjar susu serta jaringan lemak mulai terbentuk. Tahap 3 Payudara kamu mulai membesar dan berbentuk bulat. Aerola (kawasan sekitar puting) berubah menjadi warna yang lebih gelap. Tahap 4 Puting susu aerola bertambah besar. Puting dan aerola membentuk benjolan kedua di atas payudara kamu. Bagaimanapun tidak semua gadis akan mengalami tahap sebegini, ada antaranya yang putingnya tetap rata. Perkembangan untuk gadis sebegini biasanya terus ke tahap yang kelima. Tahap 5 Ianya lebih berbentuk payudara wanita dewasa. Ukurannya akan menjadi bulat dan penuh. Dipetik dari majah remaja.


Saiz payu dara tentukan perwatakan ROME:
Seorang penyelidik Itali mendakwa beliau dapat mengetahui perangai seseorang wanita menerusi bentuk dan saiz payu daranya. Akhbar Jerman, Bild, melaporkan pakar seksologi, Piero Lorenzoni berkata bentuk payu dara seseorang wanita menggambarkan karektor dirinya. Beliau mengkategorikan bentuk payu dara kepada buah-buahan dan menyatakan lelaki boleh membuat carta horoskop masing-masing bagi mendapatkan bayangan mengenai tingkah laku seseorang wanita. Carta buah-buahan itu bermula dengan bentuk semula jadi seperti tembikai. Menurut Lorenzoni, wanita yang mempunyai payu dara besar dan bulat seperti tembikai mungkin bersifat keibuan tetapi sebenarnya membayangkan karektor yang lebih jauh. “Wanita jenis ini suka makan dan mahu dimanja serta sering dipuji. Bagaimanapun wanita ini tidak mahu kerap bersenggama,” katanya. Bagi lelaki yang mahukan seseorang yang agak ceria dan sederhana maka mereka boleh memilih wanita yang mempunyai payu dara seperti buah lemon yang agak tertonjol dan ketara. “Wanita seperti ini penuh dengan keceriaan, malah ada kalanya ketawa sendirian. Mereka sentiasa mahukan kehidupan yang seimbang tanpa kejutan,” katanya. Payu dara yang pejal dan bujur seperti nanas menggambarkan wanita yang cerdik, kebiasaannya menumpukan kepada kerjaya tetapi tetap romantik. “Mereka juga seorang yang setia dan jarang wanita yang mempunyai payu dara sedemikian cepat jemu dengan tingkah laku kekasihnya,” kata pakar itu. Bagi mereka yang mempunyai payu dara seperti limau gedang yang pejal tetapi lembut kebiasaannya tidak mempunyai prestasi seks yang baik. “Mereka mungkin kelihatan menghairahkan tetapi sebenarnya agak menjemukan serta sering mahu terperuk di rumah. “Jenis ini lebih suka memanjakan kekasih dan mengutamakan kelembutan dan kemesraan daripada seks,” kata Lorenzoni. Katanya wanita yang memiliki buah dada berbentuk oren jarang naik angin tetapi mempunyai keyakinan diri dan tidak begitu mengutamakan seks manakala wanita yang memiliki payu dara kecil seperti buah ceri biasanya agak lucu, amat teruja, cerdik dan menghiburkan selain pasangan baik untuk kehidupan harian serta agak ghairah. Lorenzoni berkata, wanita yang mempunyai bentuk seperti buah pear adalah wanita yang dapat menumpahkan kasih sayang dalam semua aspek kehidupan dan taat kepada agama tetapi kebanyakan wanita seperti ini juga didapati kerap menduakan suami. petik dari http://rahsiawanita.rahsiaperkahwinan.com

Tiada ulasan:

Catat Komen

Pengikut

linkreferral

321

Increase Your Google Page Rank

BACKLINK PLUS